top of page

הרעיון

חיבור הוא פעולה שבה מצרפים שני מרכיבים או יותר לשלם חדש. החיבור מסמן גם את אזור המפגש וגם את הישות החדשה שנוצרה מהתהליך. חיבור יכול להיות בין אנשים, בין רעיונות, בין מחשבות רגשות ופעולות.

כולנו נולדים מתוך חיבור. יוצאים מהרחם החם והמגן אל העולם ובו ברגע חווים מעבר מחיבור לנפרדות. ואז נוצרים חיבורים חדשים.  בכל חיבור יש את מרכיבי הנפרדות, בכל חיבור יש את המשותף ואת השונה, וכדי להתחבר צריך להיפרד, לשחרר לתת מקום לחדש להיכנס.

כוח הכבידה מושך אותנו להתחבר עם מי ומה שדומה לנו בצבע, במראה, בתרבות במחשבות ולהתרחק ממי ששונה מאיתנו. אלו יכולים להיות אנשים, רעיונות או מקומות חדשים ולא מוכרים. ברוב המקרים חיבור עם אחר/ים ידרוש לעבור דרך פרידה מהנחות יסוד ותחושה של ידיעה לגבי האחר, ולייצר תהליך אשר ייצר תנאים להתקרבות.

מקום לחיבורים מאפשר להחזיק יחד את הפוטנציאל של יצירה חדשה הנולדת מחיבורים יחד עם החשש מהתקרבות, הכאב והאובדן הכרוכים בפרידה מהמוכר והידוע

raaion
ekronot
ekronotLeft_edited.jpg

עקרונות פעולה

תפיסת היסוד של ״מקום לחיבורים״ היא כי בחיבור יש איכות מנוגדת. כלומר, בעת ובעונה אחת אנחנו רוצים ורוצות להתחבר אבל גם חוששים מהחיבור. החשש יכול לנבוע מרתיעה מלפגוש את האחר (אדם, רעיון, מחשבה) ומהפחד להשתנות. שניהם לגמרי טבעיים ונובעים מחלקים הישרדותיים שבאים לשמור עלינו מפגיעה.

מקום לחיבורים פועל על פי שלשה עקרונות פעולה:

  • שונות כמשאב - מפגש עם האחר/ת פותח לחשיבה, מביא אנרגיה, מייצר תנועה, מזיז מקונספטים מוכרים ומאפשר לפגוש את הקיים ולא את המדומיין. שונות מאפשרת משיכה של ניגודים ויצירה של מחשבות ופעולות חדשות.

  • חכמת הקבוצה - הקבוצה היא מרחב עשיר אשר יוצר ״היכל של מראות״ אשר דרכם אפשר לראות גיוון, עושר ומורכבות. עבודה בתוך קבוצה מרחיבה את מנעד האפשרויות הקיים ומאפשרת לראות גם את עצמי וגם את האחרים בסביבה מוגנת.

  • מעגליות של חשיבה ועשייה - שינוי נוצר בתנועה מעגלית שבין חשיבה לעשייה. לא מספיק רק לחשוב או רק לעשות, צריך מפגש בין השניים ובדיקה בשטח של התכנות המחשבות. בכל אחת מהפעילויות המתקיימות במקום לחיבורים יש מקום גם לחשיבה וגם לעשייה, תוך בחינת ההשפעה שיש לשניהם על השטח.

anashim

הא.נשים 

הנשים והגברים של "מקום לחיבורים" הם חלק מקהילה ששותפה ללמידה, חקירה ויצירה של חיבורים בין אנשים מחשבות ופעולות. העמדה הזו מאפשרת להיות במיקומים משתנים של השתתפות ובתנועה בין נתינה לקבלה. כל אחד ואחת מוזמנים להיות חלק גם ממסגרות הלמידה וההתיעצות וגם להוביל תהליכי הנחייה והוראה. רשימת האנשים משתנה בהתאם לפעילויות המוצגות במקום ומוצגת במפורט בפירוט הפעילויות . 

חגית היא יועצת ארגונית, מנחת קבוצות, מדריכה, מרצה ויוצרת חיבורים
למדתי לתואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה ולתואר שלישי במגדר באוניברסיטת בר אילן. עבודת הדוקטורט שלי עסקה בשאלה איך מנהיגות חברתיות תופסות את המנהיגות שלהן ומתמקמות במרחב הציבורי הפטריארכלי. את תקציר המחקר אפשר
למצוא כאן

מאז ומתמיד התעניינתי בחיבורים. הקריירה שלי מתאפיינת במעברים בין זירות פעולה שונות ובחיבור בין רעיונות ב”חצרות” השונות. התחלתי את העשייה המקצועית שלי בעבודת שטח עם נוער ומשפחות במצבי סיכון, לאחר מכן עשיתי קפיצה לזירה העסקית שם עבדתי גם בתוך ארגונים כמנהלת וגם כיועצת ולאחר מכן חזרתי לעולם החברתי בעיקר לעבודה של הצמחת ארגונים, פיתוח מנהיגות וליווי יזמים ויזמיות חברתיות. התנועה בין עולמות התוכן השונים והסביבות הארגוניות השונות אפשרה לי ללמוד שפות שונות ולנסות לפענח מהו הערך המוסף שיש בגיוון ומהו הכוח שיש לקבוצה חושבת ופועלת. במהלך השנים עבדתי עם לא מעט קבוצות שמצויות בתהליכי קונפליקט וסכסוך. חקרנו יחד את עומקי הקונפליקט ובנינו גשרים לחיבורים. אני מאמינה שחיבורים בין מחשבות ועשייה הוא המפתח להצלחה. בכל הזירות בהן אני פועלת, החל מיעוץ אישי ועד עבודה עם קבוצות וארגונים, אני תמיד עוסקת בחקירה משותפת. מנסיוני יודעת שתמיד החוכמה שמתהווה במפגש בין מוחות חושבים היא עמוקה ויצירתית יותר מהחוכמה של ראש חושב אחד.
בסיסי החשיבה שלי מושפעים מתיאורית המערכות הפתוחות, מהתיאוריה הפסיכואנליטית ומגישת יחסי קבוצות. אני חברה באפק ובסגל התוכנית ליעוץ ופתוח ארגוני: גישה פסיכואנליטית-מערכתית. 
hagit.png
ד"ר חגית שחר פרירא
מייסדת ומנהלת
bottom of page